Τεχνικές Οδηγίες

Συντήρηση - Καθαρισμός - Προστασία

Συντήρηση - Καθαρισμός - Προστασία
Συντήρηση - Καθαρισμός - Προστασία Συντήρηση - Καθαρισμός - Προστασία

Εξωτερικά Δάπεδα

Η επίστρωση δαπέδων εξωτερικών χώρων με κυβόλιθους από σκυρόδεμα, πλάκες πεζοδρομίου ή μωσαϊκα πλακίδια τύπου Ματονέλα® (Αμμοβολή, Απλή / με σχέδιο ή ψηφιδωτή / βοτσαλωτή) δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα αφού μπορεί εύκολα να καθαριστεί από σκόνες, λάσπες κλπ με πίεση νερού, ουδέτερα καθαριστικά και μια σκούπα.

Πιθανό πρόβλημα μπορεί να αποτελέσουν, «δύσκολοι» λεκέδες (λάδι, καφές, κέτσαπ, κ.λπ.) το οποίο όμως θα είναι προσωρινό αφού σιγά σιγά, με την πάροδο του χρόνου απορροφώνται και εξαφανίζονται από την επιφάνεια. Οι συνηθέστεροι τύποι λεκέδων, μπορούν να αντιμετωπιστούν με κάποιο από τα καθαριστικά μας:

  • Λεκέδες από λάδι απομακρύνονται εύκολα με τη βοήθεια του «Σπρέι απομάκρυνσης λαδιού BPB»
  • Για λεκέδες από σκουριά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το «Αφαιρετικό σκουριάς BPB»
  • Για απομάκρυνση των λεκέδων λόγω εξάνθησης του τσιμέντου συστήνουμε το «KALKEX-ECO».
  • Για λεκέδες οργανικών ρύπων (φύλλα, καρποί δέντρων) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καθαριστικό μας «BPB System Cleaner Intense»

Για καθαρισμό άλλων «ειδικών» τύπων λεκέδων, μπορείτε να μας ρωτήσετε!

Γενικά, σε περίπτωση όμως που θέλουμε ένα δάπεδο που θα διατηρείται πάντα καθαρό, έχουμε 2 επιλογές:

  • Να χρησιμοποιήσουμε ουδέτερο καθαριστικό για φυσικά πετρώματα, (όχι καυστικά προϊόντα ή οξέα όπως υδροχλωρικό οξύ, ούτε αλκαλικά όπως διάφορες σκόνες του εμπορίου).
  • Να αδιαβροχοποιήσουμε με διαπνέον προϊόν εμποτισμού (Imp Dense Surface) ή να σφραγίσουμε πλήρως το δάπεδο μας (Transparent Lack L2000) αμέσως μετά την τοποθέτηση, προστατεύοντας έτσι το δάπεδο και προλαμβάνοντας μελλοντικούς λεκέδες. Έτσι, ο μετέπειτα καθαρισμός γίνεται γρηγορότερος και ευκολότερος (πάντα με ουδέτερο καθαριστικό).

Τέλος, υπάρχουν ειδικά προϊόντα αναζωογόνησης / φρεσκαρίσματος των κυβόλιθων και πλακών από σκυρόδεμα, σκλήρυνσης της επιφάνειας, ή σφράγισης για ειδικές χρήσεις που τα καθιστά ανθεκτικά σε χημικά και οξέα

Φροντίδα Δαπέδων Εσωτερικών Χώρων

Για την περίπτωση δαπέδων εσωτερικών χώρων με Ματονέλα®, συστήνουμε αδιαβροχοποίηση του δαπέδου. Επίσης ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται πάντα με ουδέτερο καθαριστικό (κατάλληλο για μάρμαρα και φυσικούς λίθους).

Αν, παρόλα αυτά, θελήσετε να καθαρίσετε το δάπεδο σας από κάποιον ανεπιθύμητο και «δύσκολο» λεκέ, μην διστάσετε να μας ρωτήσετε. Είναι προτιμότερο να ρωτήσετε παρά να προσπαθήσετε να καθαρίσετε το δάπεδο μόνοι σας μη γνωρίζοντας πως και δοκιμάζοντας καθαριστικά τα οποία δεν είναι κατάλληλα και μπορεί να του προξενήσουν ζημιά.



Συντήρηση - Καθαρισμός - Προστασία Συντήρηση - Καθαρισμός - Προστασία
Επικοινωνήστε μαζί μας! ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ